Boka
Ljugarns Badstrand

Var någonstans i Sverige hittar du en utmärkt sandstrand som ligger utmed byns huvudgata (Strandvägen sommartid!) och där du kan gå från ditt hotellrum i badbyxor den korta vägen till stranden och där avståndet från strandkanten till de närmaste restaurangerna och Strandcafet är mindre än en minuts gångväg. Svar: Ljugarn.

Andra sandstränder är den långa Ardre -stranden som ligger strax norrut från Ljugarn. I Sjaustru och Grynge finns fina sandstränder liksom i Sandviken och Katthammarsvik. Dessa stränder ligger alla norr om Ljugarn. Alla inom 10-15 minuters bilresa.

Ljugarns Hamn

Hamnen var tidigare en fiskehamn med ett antal båtar som dagligen året runt fiskade i vattnen utanför Gotland.

Idag är flertalet av de 50-talet båtar som ligger här av fritidsmodell, dock finns ännu ett par båtar som fiskar under sommaren.

Här finns allmänna toaletter och informationstavla. En stor grill som kan användas av turister som önskar sitta vid hamnen en vacker sommarkväll.

Raukfältet Folhammar

Den gotländska berggrunden är till stor del uppbyggd av korallrev som bildades i ett tropiskt hav för omkring 400 milj år sedan.

Efter den senaste istiden, för drygt 10 000 år sedan, täcktes Gotland till en början helt av vatten. Efter att ha blivit befriat från ismassornas tyngd höjdes sig dock landet så småningom långsamt över havsytan.

Där land och hav möttes, kunde vågorna bearbeta berggrunden. Själva revkropparna motstod därvid vågornas nötning bättre än de omgivande, skiktade bergarterna, och när havet drog sig tillbaka kunde de stå kvar som isolerade stenstoder - raukar.

Raukarna består alltså av hård, olagrad kalksten och är lämningar av de forntida rev som kom att ge upphov till dagens Gotland.

Sport
Ljugarns Golfklubb
Adress: Golfbanan Ardre, 620 16 Ljugarn
Telefon: 0498-493495, 0498-493245

Bangolf
Ljugarns Strandcafe är rätt plats om du vill spela bangolf! Ute på själva stranden ligger 18 banor med fullständig havsutsikt och tröttnar du ett ögonblick så varför inte sätta dig en stund på uteserveringen och ta en kopp kaffe och bra njuta av det du ser.
Mycket bättre än så här kan det troligen inte bli.

Tennis
Ljugarn finns en tennisanläggning med 4 banor, alldeles ovanför stranden. Tider bokas på Badpensionatet i Ljugarn.

BeachVolley
Varje sommar anordnar vi en beachvolleycup för glada amatörer. Istället för två spelare på plan så kör vi med fyra personer per lag, varav minst två tjejer.

Boul
Bastu
Bastun ligger vid strandkanten och är tillgänglig de flesta kvällarna under sommaren. Det är en ideell förening som driver denna lilla bastu. Det finns ett anslag på dörren som säger tider för dam resp.herrbad .

Nära till sjön ifall man vill avsluta lite iskallt ...
Kultur
Bjuder bland mycket annat på fyra fina små museer.

Läs mer om Kulturudden!


©2014 - 2021 Fritids AB Ljugarn
+46 (0) 706-49 30 11
info@ljugarn.com
Storvägen 64, 623 65 Ljugarn

Hemsida av Mexond